Pestera Muierii - Baia de Fier - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Pestera Muierii - Baia de Fier

Pestera Muierii este situata in comuna Baia de Fier, Judetul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Pestera a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul. Cu o istorie bogata, pestera a adapostit in timpul razboaielor, cand barbatii plecau la lupte, copiii si femeile, de unde provine si denumirea.
Pestera Muierii
Pestera Muierilor este prima pestera electrificata din Romania,cu o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusa pe 4 nivele. Nivelul inferior constituie rezervatia speologica impartita in doua sectoare: sectorul de nord avand o lungime de 1.500m si cel sudic cu 880m lungime.
Pestera Muierii
Pestera Muierilor contine originale concretiuni calcaroase care dau unicitate acestea fiind atractiile principale ale pesterii. Aici se intalnesc impresionante forme ale reliefului carstic precum Bazinele Mici, Orga, compusa din stalagmite unite cu stalactite, Domul Mic, un fel de castel straniu, Altarul cu stalagmite-coloane foarte apropiate intre ele, Cupola altarului, asemanatoare unei catedrale pe care stalagmitele se inalta ca pe o scara, Amvonul, Cascada Impietrita, la care accesul se face pe branci, Sala Turcului, Candelabrele Mici si Domul Mare.
Pestera Muierii
Sala turcului gazduieste un "Mos Craciun", in fata caruia apare Cadana, un nud feminin deasupra caruia coboara din plafon un urias cap de pasare de prada, cu ciocul deschis amenintator. Urmeaza camera Dantela de Piatra si Sala Minunilor, lungimea drumului parcurs fiind de circa 1100 de metri. La 40 m inaltime se alfa etajul superior amenajat pentru turisti cu o lungime de 573 m , ajunge pana la lungimea de 1.228 de metri o retea de diverticule foarte greu accesibila.
Pestera Muierii
Pestera Muierilor reprezinta unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii din Romania, aceasta fiind sapata in interiorul masivului calcaros langa riul Galbenul, la o altitudine de 700 m. Se spune ca aici se petrec minuni si ca salile interioare, scobite in stinca, au efecte curative pentru anumite afectiuni. Femeile sterile pot ramine insarcinate dupa o vizita in "Pestera Muierilor".
Admiratorii peisajelor alpine sositi de peste hotare au inca un motiv sa poposeasca intr-un loc salbatic, dar pitoresc, ce tine de lumea miracolelor. Alte cateva atractii sunt Valul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele impietrite, Dantela de Piatra, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului. In Galeria Ursilor a fost gasit un adevarat cimitir de resturi scheletice de ursi, lei, hiene, vulpi, lupi, capre salbatice si mistreti. In Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte apartinand culturilor cu mult inaintea erei noastre.
Înapoi la cuprins