Traseu Transfagarasan Romania - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Traseu Transfagarasan Romania

Traseu Transfagarasan
 

Traseul Transfagarasan se intinde pe o lungime de aproape 90 km pe doua benzi de circulatie. Directia recomandata pentru strabaterea acestuia cu autoturismul este dinspre sud spre nord, din cauza pantei mai abrupte pe versantul nordic al Muntilor Fagaras. Traseul este deosebit datorita peisajelor intalnite, cu multe curbe periculoase, diferente mari de nivel, stanci si prapastii precum si cascade abrupte. Cazare Transfagarasan.

Peisajul este foarte frumos si in acelasi timp salbatic avand in partea laterala prapastii pe o suprafata de 9 km. Din cauza faptului ca traseul este situat in cei mai inalti  ai tarii, acesta poate fi strabatut doar vara.
Transfagarasanul face legatura intre Muntenia si Transilvania respectiv intre judetul Sibiu si Curtea de Arges.
Traseul prezinta o mare atractie pentru turisti datorita peisajelor fascinante create de relieful glaciar. Aici intalnim lacurile Vidraru, Capra, cabane, Complexul Cumpana si telecabina Balea, cascada si Lacul Balea.

Indicator Transfagarasan
 

Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 90 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine. Harta traseu auto Transfagarasan.
Are mai multe tunele si viaducte, la Balea Lac soseaua trece prin cel mai lung tunel din Romania (887 m), Tunelul Balea. In tunel exista o singura banda de circulatie ce are 6 metri latime si un trotuar de un metru latime. Tunelul nu este iluminat artificial. Soseaua este inchisa traficului de la sfarsitul lunii octombrie pana in luna iunie din cauza drumului inzapezit. Pe timp de iarna transportul de la Balea Cascada la Balea Lac se poate face cu telecabina pe o distanta de 3800 m.

Transfagarasan
Traseu Transfagarasan

Tunelul rutier Capra-Balea Lac strabate muntele Paltinul intre cotele 2.025 si 2.042 de metri. Cu o lungime de 887 de metri, este cel mai lung tunel rutier din Romania si cea mai inalta constructie destinata transportului cu masina din Romania. Galeria are patru metri si jumatate, iar circulatia se face pe o singura banda pentru ambele sensuri. Tunelul nu este iluminat artificial si are aerisire naturala. Lacul glaciar Balea s-a format intr-un circ glaciar si se intinde intre Defileul Oltului si Muntii Piatra Craiului . Situat la peste 2.000 de metri, lacul are o suprafata de peste 360 de metri patrati, iar in cel mai adanc loc atinge 11 metri. Din 1932 toata suprafata lacului si aproape 200 de hectare din jurul sau au fost declarate rezervatie stiintifica. In apropiere a fost construit, in anul 2006, primul hotel de gheata din Europa de Est.

Cascada Balea, situata la peste 1.200 de metri altitudine, este una dintre cele mai cunoscute din Romania. Apa se revarsa peste pietre de la o inaltime de 68 de metri, iar iubitorii de senzatii tari pot cobori iarna cu schiurile chiar pe langa cascada. Pe timpul verii puteti ajunge aici cu masina, iar dupa ce drumul se inchide, la 1 noiembrie, turistii pot urca cu telecabina de la cabana Balea Cascada.

Barajul si Lacul Vidraru
 

Lacul Vidraru, cu o inaltime de 166 m si o lungime de 307 m, se intinde pe o distanta de aproximativ 10 km sub forma unui arc de cerc, fiind un element important in peisajul de pe Transfagarasan. Constructia pe raul Arges a luat sfarsit in 1966, situindu-se la acea vreme printre cele mai mari baraje din Europa si din lume. In ultima vreme au aparut tot mai multe pensiuni si cabane in jurul lacului, unele dintre acestea cu posibilitati de agrement pentru atragerea turistilor.

Din cauza pantelor abrupte viteza de deplasare cu autoturismul este foarte redusa. De-a lungul traseului au fost construite 27 de viaducte si poduri si un tunel cu aerisire naturala datorita curentilor care se formeaza, de la Capra la Balea Lac, de 887 de metri, care strabate muntele Paltinul.

Harta Traseu Bucuresti - Transfagarasan, Google Map

Booking.comComplex Turistic Capra - Transfagarasan
Complex Turistic Capra - Transfagarasan
Complexul Turistic Capra este situat la o altitudine de 1585 m in Arefu, aproape de Transfagarasan.
Transfagarasanul inchis in perioada 01.11-30.06
Circulatia pe DN 7C se inchide in fiecare an, incepand cu data de 1 noiembrie si pana pe 30 iunie. Astfel Transfagarasanul se va inchide de la kilometrul 104 - Piscu Negru, judetul Arges, pana la kilometrul 130 - Balea Cascada, judetul Sibiu. In perioada in care Transfagarasanul este inchis cei care vor sa ajunga pana la Balea Lac pot urca folosind telecabina, de la Balea Cascada.
Booking.com

In conformitate cu Regulamentul de funcţionare al drumului naţional DN 7C – Transfăgărăşan, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că în perioada 01 iulie 2014 – 31 octombrie 2014 este deschisă circulaţia pe drumul naţional DN 7C - Transfăgărăşan, între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu. sursa:cnadnr.ro

 
 
 
 
Back to content | Back to main menu