Piata Sfatului Brasov - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Piata Sfatului Brasov

Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat in estul centrului Romaniei, la poalele dealului Tampa, la o altitudine de 967m. Teritoriul administrativ al Brasovului se afla in sudul depresiunii Brasovului, la granita de nord a Carpatilor Orientali.
Piata Sfatului este considerat un simbol al Brasovului, alaturi de Biserica Neagra. Situata in orasul vechi, Piata a fost un centru comercial, social si cultural ale orasului, in decurs de mai multe secole. Descoperiti istoria in cetatea medievala a Brasovului, faceti plimbari de relaxare in natura sau urcati muntele.


Piata Sfatului era in Evul Mediu, locul in care in Brasov se organizau targuri atat pentru negustorii sasi si maghiari cat si pentru cei veniti din Romania. Se ajungea in piata prin strada Vamii (actuala Muresenilor), iar langa strada erau vamuite marfurile. Casa Sfatului din centrul pietei, era locul unde fiecare negustor trebuia sa-si aseze marfa, iar functionarii orasului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate.


In apropierea pietei se afla Biserica Neagra, bastioanele Fierarilor si Graft, turnurile Turnul Alb si Turnul Negru precum Poarta schei, Poarta Ecaterinei. Piata Sfatului este probabil cel mai cunoscut si vizitat loc al Brasovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte in aer liber.
sursa: wikipedia

Booking.com
 
 
 
Back to content | Back to main menu