Statiunea Baile Govora - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiunea Baile Govora

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA > Baile Govora
Statiunea Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380 m, situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri  de fag , stejar, molid, brad si salcam. Statiunea a fost frecventata de numerosi turisti in decursul anilor.
Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica, aici existand spatii comerciale, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara,  punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii si  parc balnear.
Cum se poate ajunge in statiunea Baile Govora:
Rutier: Bucuresti - Pitesti (A 1) - Ramnicu Valcea (DN 7) - Baile Govora (DN 67)
Feroviar: Toate trenurile opresc in Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea de unde se pot lua curse auto pana in statiune.
Aerian: aeroportul Sibiu – 100 km, Bucuresti – 200 km, Craiova la 110 km.
Distante catre principalele orase din zona: Pitesti – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, Bucuresti – 200 km. Brasov -210 km, Tg. Jiu – 100 km.
Govora este una din cele mai bogate statiuni in ape iodurate si bromurate din Europa, iodul si bromul fiind de origine organica. Climatul este continental moderat cu influente mediteraneene, sedativ cu predominanta aeroionilor negativi si incarcatura minima cu polenuri alergogene, umiditatea fiind relativ constanta.
Strand Baile Govora
Statiunea Baile Govora este recomandata pentru tratarea afectiunilor respiratorii: bronsita cronica, traheobronsite, emfizen pulmonar, astmul bronsic alergic, infectios, infectioalergice, afectiuni O.R.L: rinosinuzite  cronice: catarale, alergice, hipertrofice, ozenoase; sinuzite operate, rinofaringite cronice hipertrofice, laringite; afectiuni ale aparatului locomotor: reumatism degenerativ, reumatism secundar infectios, disfunctii postraumatice;
Afectiuni asociate: gastroduaodenite cronice, dispepsii gastro-intestinale, hepato – biliare care necesita cure de colereza, afectiuni ale aparatului renal, metabolice, nevroze astenice.
Manastirea Govora
Manastirea Govora
In imprejurimile statiunii Baile Govora se afla peste 300 de monumente istorice si de arta, de la tezaure neolitice, la vestigii dacice si romane si necropole paleocrestine, pastrate in muzee din Rm. Valcea si Govora, la Cosata – Ocnita, in siturile de la Slatioara, Bivolaru, Costesti, ori in Complexul muzeal Maldaresti.
La numai 6 km. de statiune se afla, Manastirea Govora, inceputa de Vlad Dracul, in secolul al  XV-lea, refacuta de Radu I si inzestrata mai apoi de Matei Basarab cu o tiparnita, la care s-a tiparit cea dintai carte de legi romaneasca.
Cel mai frumos si mai rafinat exemplar de arhitectura romaneasca, Manastirea Horezu, inaltata in 1693, de C. Brancoveanu si inclusa in patrimoniul UNESCO in 1995. Manastirea Dintr–un Lemn (sec. 17) ascunde o icoana facatoare de minuni a Fecioarei. Manastirea  Bistrita (1491), Cotmeana (1387), Arnota (1634), Surpatele (sec. 15), Cozia, pe Olt devenita lacas vesnic construita de Mircea cel Batran.
Baile Govora
Din Baile Govora se mai pot face excursii pentru vizitarea statiunilor Ocnele Mari si Ocnita. Ajungand in municipiul Rm. Valcea se pot vizita: Muzeul judetean, Casa memoriala Anton Pann, Dealul Capela cu monumentul Eroilor, Complexul muzeistic memorial Gheorghe Magheru, Parcul Zavoi amenajat din ordinul domnitorului Barbu stirbei, Muzeul arhitecturii populare valcene de la Bujoreni.
Se poate ajunge in cunoscutele statiuni balneare Calimanesti – Caciulata - Cozia si apoi spre valea Lotrului spre statiunea Voineasa. Pe acest traseu nu trebuie evitata Manastirea Cozia, marturie a epocii de glorie a neamului nostru de sub domnia lui Mircea cel Batran. Tot de la Valcea se ajunge la statiunea Olanesti unde se pot vizita cele 23 izvoare de ape minerale si alte obiective turistice de importanta deosebita in zona.
Manastirea Govora
Obiective turistice in Baile Govora:
Manastirea Govora - una dintre cele mai vechi manastiri din tara cu o arhitectura medievala deosebita, este situata in comuna Mihaesti la distanta de 6 km de Baile Govora si 18 km de municipiul Ramnicu Valcea. De la Manastirea Govora, pe carari de padure, peste deal, se poate cobori la Manastirea Surpatele si apoi la Manastirea Dintr-un Lemn. Vizitarea lor se poate face si pe drumul judetean ce trece prin comuna Pausesti – Otasau – Surpatele- Francesti.
Ceva mai la dreapta de Baile Govora , pe drumul ce merge in comuna Pietrari si de aici catre Horezu se poate vizita Manastirea Bistrita. Drumul forestier prin cheile Bistritei valcene, de un pitoresc inedit, circa 600 m lungime, urca la izvoarele Bistritei in Muntii Capatanii sub varful Zmeuratului cu o inaltime de 1938 m. De la Bistrita, pe soseaua spre cariera sau pe o poteca lunga de circa 15 km. se ajunge la Manastirea Arnota, ctitoria lui Matei Basarab. in drum se poate face un popas la Schitul Papusa.
Sarbatori Folclorice:
- Cocosul de Hurez”- targ al olarilor care se organizeaza anual in prima duminica din luna iunie; include si „Memorialul Vicsoreanu”
- „Invartita Dorului”- nedee pastoreasca -se organizeaza anual in a treia duminica a lunii iunie - la Vaideeni.
- „Sarbatoarea Capsunilor”- se organizeaza anual la Bunesti in luna iunie.
- „Florile Govorei” - festival de muzica ce se organizeaza in ultima saptamana din luna iulie in orasul Baile Govora.
- „Cantecele Oltului” - festival de muzica populara ce se organizeaza anual in prima saptamana a lunii august la Calimanesti si Rm. Valcea. in acest festival se integreaza si targul de arta populara „Lada de zestre”.
- Festivalul National de Creatie si Interpretare: „Chitara de Argint” 15-17 mai Rm. Valcea.
- „ Braul de Aur” - sarbatoarea jocului popular anual pe 8 septembrie (Sf. Maria Mica) la Barbatesti.
- Festivalul „La Izvorul Fermecat” dialog al artei culte cu traditie populara, cu participare interjudeteana, anual, in ultima duminica din august la Babeni.

Pe soseaua catre Horezu, la 3 km pe dreapta se ajunge in satul Romani la Manastirea Horezu ce seamana cu o cetate cu ziduri groase din caramida si piatra. Este o bogatie ornamentala, socotita  cel mai reprezentativ monument al arhitecturii epocii este de o inestimabila valoare de arta „asa numitul” stil brancovenesc. La intoarcere, inainte de a intra in Horezu, pe un drum local spre stanga, se ajunge la complexul muzeistic Maldaresti.
Oferte de cazare in Baile Govora
Booking.com
Înapoi la cuprins