Statiunea montana Predeal - InfoGhidRomania.com

Cauta
Go to content

Main menu:

Statiunea montana Predeal

Predeal

Predeal - cel mai inalt oras din tara, este plasat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intr-o depresiune bine adapostita de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet. Statiunea se gaseste la o distanta de 147 km de Bucuresti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov. Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras.

Temperatura medie este de 14* C in timpul verii si -5* C pe timpul iernii. Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.

Statiunea Predeal
Statiunea Predeal
Vedere de ansamblu
 

Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase ( temperatura medie in iulie este de 15°C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5°C). Prognoza meteo.
Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.

Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale. Principalii factori de cura sunt aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului.

Cazare in Predeal
 

Statiunea dispune de peste 5200 locuri de cazare, in hoteluri, vile, cabane si camping. Sunt disponibile 8 partii de ski cu grade diferite de dificultate, telescaun de la Clabucet Sosire la Clabucet Plecare, teleschi si tele-baby la Clabucet Sosire, Clabucet Plecare, Orizont si Trei Brazi. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.

Obiective turistice in Predeal: Trasee turistice montane in imprejurimi, Canionul Sapte scari; Cascada Tamina; Pestera de gheata; Cheile Rasnoavei, Manastirea Sfantul Nicolae, Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena, Capela romano-catolica Timisul de Jos, Manastirea romano-catolica Timisul de Jos, Monumentul Eroilor - Valea Rasnoavei, Monumentul Mihail Saulescu, Monumentul Eroilor din gara Predeal.

Partie de schi

Grad dificultate

Lungime (m)

Cocosul   

Medie

2250

Clabucet   

Medie

2100

Subteleferic   

Dificila

1200

Clabucet sosire (zapada artificiala si iluminat)

Usoara  

800

Clabucet varianta (zapada artificiala)  

Usoara

790

Clabucet scoala   

Foarte usoara

200

Subteleferic st. inf.

Foarte usoara

670

Paraul rece   

Medie

520


Instalatii de transport pe cablu

Lungime (m)

Telescaun Clabucet  

1650

Teleski Clabucet Sosire  

1640

Teleski Clabucet Plecare  

489

Babyski  

200

Teleski Paraul Rece  

480

 

Alte dotari :

Patinoar - in cadrul complexului turistic Fulg de Nea

Terenuri de tenis - Fulg de Nea (3 terenuri) ; Hotel Orizont (3 terenuri) ; Paraul Rece (1 teren)

Terenuri de sport


Vila Vitalis - cazare Predeal
Vila Vitalis - cazare Predeal
Vila Vitalis este la 1,7 km de gara din Predeal şi de pârtiile de schi, amplasat la o altitudine de 1.000 m.
Harta interactiva Predeal - Google Map
Booking.com
Adauga Gratuit Pensiune
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu