Statiuni turistice si balneoclimaterice din Romania - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiuni turistice si balneoclimaterice din Romania

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Amara - statiune balneoclimaterica situata la 7 km NV de Slobozia si 126 km de Bucuresti, pe malul lacului Amara. Statiunea Amara este renumita pentru efectele curative ale ale namolului sapropelic din lac, aceasta dispune de instalatii pentru impachetari cu namol si bai calde si bazine cu apa sarata provenita din lac. Statiunea este recomandata pentru tratamentul bolilor reumatice degenetative.
Amara
Arieseni - statiune climaterica situata in Muntii Bihor, la o altitudine de 1.000-1.100 metrii, la izvoarele Ariesului Mare, destinata sporturilor de iarna. Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, reprezentand un punct de plecare pe traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni. Partia de schi Vartop este asaltata de schiori mai ales la sfarsit de saptamana, atunci cand functioneaza si instalatia de nocturna, adica vineri si sambata.
Arieseni
Balta Alba - statiune balneoclimaterica situata la 20 km. de Ramnicu Sarat si 56 km. de Buzau, pe malul lacului Balta Alba, la o altitudine de 30 metrii.
Badesti - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 60 de km. de Municipiul Pitesti, la 170 m altitudine, ce dispune de aparatura moderna de tratament, bai calde cu apa minerala, electroterapie, kineoterapie si bazine cu apa termala minerala.
Baile Boghis - statiunea cu apa termala  situata pe Drumul Judetean DJ 191D in comuna Boghis, judetul Salaj, ofera clientilor sai programe si proceduri de recuperare si intretinere a sanatatii corporale precum kinetoterapie, fizioterapie, fitoterapie, balneoterapie, masoterapie, termoterapie, hidroterapie. Cele mai apropiate orase de Baile Boghis sunt Cluj-Napoca situat la 135 de km, Zalau - 45 de km si Simleu-Silvaniei la 15 km.
Baile Boghis
Baile Olanesti - statiune situata in partea de nord-est a Olteniei, la 18 km de Ramnicu Valcea, la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capataneni, pe ambele parti ale paraului Olanesti. In Statiunea Baile Olanesti se afla cele mai multe izvoare minerale din Romania, din dotarile acesteia amintind aparatura de tratament cu bai calde cu apa minerala, electro-fizioterapie, hidro-termoterapie, precum si altele.
Baile Olanesti
Baile Herculane - cea mai veche statiune din Romania, situata la 19 km de Orsova si 41 km nord-vest de Drobeta Turnu Severin, in Valea Cernei, la o altitudine de 165 m. Statiunea Baile Herculane, atestata documentar din anul 153 en este renumita in toata lumea pentru puterea tamaduitoare a izvoarelor sale termale. Peisajul deosebit al statiunii este dat de Muntii Cernei si Muntii Mehedinti, care o inconjoara.
Baile Herculane
Baile Felix - statiune balneoclimaterica, printre cele mai renumite, situata la 8 km sud de Oradea, in Campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m. Statiunea Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament formata din instalatii pentru bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala, aparatura pentru kineoterapie, hidroterapie, piscine cu apa termala acoperite si in aer liber, sali pentru gimnastica medicala,cabinete medicale.
Baile Felix
Baile Tusnad - renumita statiune balneoclimaterica, situata la 37 km sud de Miercurea Ciuc, la poalele masivului Harghita, langa lacul Ciucas, la o altitudine de 650 m. Statiunea Baile Tusnad dispune de instalatii moderne pentru bai minerale carbogazoase, aerosoli si inhalatii, sali de masaj, electroterapie si hidroterapie. Lacul Ciucas din apropiere este un loc de agrement propice pentru plimbari cu barca si canotaj pe timpul verii si patinaj, iarna.
Baile Tusnad
Baile Govora - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km. sud-vest de Ramnicu Valcea, in depresiunea subcarpatica a Olteniei, la o altitudine de 360 m. Bazele de tratament ale statiunii dispun de instalatii pentru impachetari cu namol, bai calde cu ape minerale, electroterapie, sali pentru gimnastica medicala, terapie respiratorie.
Baile Govora
Baile Calacea - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 38 km nord de Timisoara. Unul din punctele de atractie ale statiunii Baile Calacea este gradina zoologica amenajata in mijlocul statiunii, unde se gasesc fazani, pauni, iepuri de casa si de camp, rate salbatice, dar si exemplare de Titica si Ivan, adica de pisici gri de Rusia. Langa intrarea in complex, care este libera, a fost amenajat un spatiu special, unde traiesc sapte cerbi lopatari si caprioare.
Baile Calacea
Baile 1 Mai - statiune situata la 8 km. de Oradea, si 2 km de Baile Felix, la o altitudine de 140 m, inconjurata de paduri de stejar, ce dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala termala, bazin cu apa minerala termala si sali de gimnastica medicala.
Baile Tinca - statiune situata in partea de sud a judetului Bihor, in Campia Crisurilor, pe cele doua maluri ale Crisului Negru, la distanta de 592 km de Bucuresti, 40 km de Oradea si 24 km de Salonta.
Baile Baita - statiune balneoclimaterica, situata la 43 km de Municipiul Cluj-Napoca si 1 km. de Gherla. Baile Baita sunt cunoscute pentru apele minerale bicarbonatate, slab sulfuroase, hipotone care sunt utilizate in tratarea afectiunilor reumatismale si a celor neurologice periferice.
Baile Sarate - statiune balneoclimaterica situata la 4 km de Turda, la o altitudine de 350 m. Baile Sarate se afla intr-o zona depresionara, inconjurata de paduri, constituind cel de al doilea areal al rezervației naturale.
Baile Cojocna - statiune balneo-climaterica situata la 20 km de Municipiul Cluj-Napoca, la o altitudine de 340 m, langa Paraul Valea Sarata. Statiunea a fost modernizata in urma unor investitii cu fonduri europene.
Baile Jigodin - statiune balneoclimaterica, situata la 3 km de Miercurea Ciuc, la o altitudine de 650 metrii. Izvoarele de aici au calitati terapeutice fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase și hipotone.
Baile Homorod - statiune balneoclimaterica situata la 17 km. de Odorheiu Secuiesc, la o altitudine de 725 m. Baile Homorod este aflata la 18 km distanta de Odorheiu Secuiesc, 34 km de Miercurea-Ciuc si 6 km de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ. Localitatea este asezata pe valea raului Homorodul Mare si a paraului Bailor, cu un microclimat tipic subalpin, fiind ferita de vanturi, si este propice recrearii, si refacerii in staril postoperatorii.
Baile Homorod
Balvanyos - statiune balneoclimaterica permanent, situata la 67 km. de Sfantu Gheorghe, pe versantul estic al Muntilor Bodoc, la o altitudine de 800 m. Statiunea dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala carbogazoasa, bai de plante, bazine descoperite cu apa minerala carbogazoasa. Datorita calitatilor terapeutice statiunea ofera turistilor conditii ideale de odihna si tratament.
Baile Balvanyos
Pagina   1  2   3
Înapoi la cuprins