Statiuni turistice Romania - pagina 2 - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiuni turistice Romania - pagina 2

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Baisoara - statiune situata la 55 km de Municipiul Cluj-Napoca, pe versantul estic al masivului Muntele Mare, la o altitudine de 1.385 m. Se pot practica diverse sporturi si jocuri, in principal sporturile montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special pentru drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta, in mai mica masura schi fond, alpinism si speologie.
Partie statiunea Baisoara
Belis Fantanele - statiune climaterica permanenta, situata la 25 km de Huedin, la o altitudine de 1.350 m, care dispune de un lac de acumulare in apropiere, ce ofera numeroase posibilitati de agrement, dar se poate practica si schi pe partiile naturale din zona.
Biborteni - statiune balneoclimaterica de sezon, situata la 45 km nord de Sfantu Gheorghe, la o altitudine de 490 m, renumita pentru apele sale minerale. Statiunea Biborteni dispune de instalatii pentru bai calde si reci precum si de buvete pentru cura interna. Apele minerale de la Biborteni sunt imbuteliate si sunt cunoscute in toata tara sub marca Biborteni.
Bicaz - centru turistic situat la 28 km vest de Piatra Neamt, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 430 m, asezata pe malul lacului Izvorul Muntelui. Statiunea ofera diverse posibilitati de agrement prin cursele pe lac cu barci cu motor, vaporase ori salupe.
Bodoc - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 15 km nord de Sfantu Gheorghe, aflata la o altitudine de 550 metrii. In statiunea Bodoc apele minerale fiind unele dintre cele mai importante in tratarea mai multor afectiuni precum cele digestive, ale rinichiului si cailor urinare, respiratorii.
Borsa Maramures - statiune balneoclimaterica si de odihna, situata la poalele Muntilor Rodnei, la o altitudine de 850 m. Statiunea Borsa dispune de partii de schi cu diferite grade de dificultate, o trambulina naturala si retea de transport pe cablu formata din telescaun si teleski, fiind una din statiunile preferate de iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru amatorii de drumetii in natura. Este situata la 81 km de Sighetu Marmatiei, 132 km de Baia Mare si 10 km de Pasul Prislop.
Borsa Maramures
Borsec - renumita statiune balneoclimaterica de traditie veche, situata la 26 km de Toplita, in depresiunea intramontana Borsec, intre Muntii Giurgeului si Bistritei, la o altitudine maxima de 1000 m. Statiunea Borsec, numita si "Regina apelor minerale", este recunoscuta pentru apele sale minerale cu efecte tamaduitoare si a calitatilor terapeutice si dispune de numeroase instalatii de tratament.
Bradetu - statiune balneoclimaterica de interes local, situata la 28 km de Curtea de Arges, la o altitudine de 628 m, cu un climat de depresiune. Statiunea Bradetu este una dintre cele mai importante destinatii turistice din Muntenia, care merita vizitata in vacanta.
Buzias - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 34 km de Timisoara, intre dealuri cultivate cu vita de vie, la o altitudine de 128 m, ce dispune de baze de tratament dotate cu aparatura moderna, instalatii pentru bai calde cu apa minerala, electroterapie, hidroterapie, gimnastica medicala si acupunctura.
Bazna - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 72 km de Municipiul Sibiu, recunoscuta pentru efectele curative ale izvoarelor sale de ape minerale si a namolurior terapeutice. Sunt tratate afectiuni ale aparatului locomotor, ca reumatismul, artroze, spondiloze, stari post traumatism, afectiuni ginecologice, otolaringologice, endocrine, afectiuni cauzate de stres.
Calimanesti-Caciulata - statiune balneoclimaterica renumita din Romania, situata la 18 km de Ramnicu Valcea, la o altitudine de 260 m. Statiunea Calimanesti-Caciulata este vestita, inca de pe vremea romanilor, pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale si dispune de instalatii moderne pentru bai, hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie, aerosoli, sali de gimnastica medicala. La Caciulata se mai afla si un sanatoriu pentru tratarea hepatitei epidermice si unul pentru bolnavii de silicoza.
Campulung Moldovenesc - statiune climaterica situata la 70 km de Suceava, la o altitudine de 630 m, intr-un peisaj montan, reprezentand si punctul de pornire spre Masivul Rarau. Datorita pozitiei sale geografice favorabile, orasul este punctul plecare pentru principalele destinatii turistice bucovinene, in special pentru vizitarea celebrelor monumente de arhitectura medievala, manastirile: Voronet, Humor, Vatra Moldovitei, Sucevita, Dragomirna, si Manastirea Putna.
Campulung Moldovenesc
Cheia - statiune renumita de odihna si tratament din Romania, accesibila in toate anotimpurile, situata in sud-estul central al Romaniei, pe raza comunei Maneciu din judetul Prahova, pe raul Teleajen, in depresiunea Teleajen, la poalele muntilor Ciucas din formatiunea Carpatilor Orientali, la o altitudine de 871 m si o distanta de aproximativ 60 km nord de Municipiul Ploiesti.
Statiunea Cheia
Colibita - zona turistica cu peste o suta de vile si cabane, situata la 18 km de Prundul Bargaului, la o altitudine de 830 m, aflata pe malul lacului de acumulare Colibita. La Colibita se pot practica drumetii, pescuit, alpinism, caiac, ciclism montan, un punct de atractie fiind si un izvor de apa minerala, Borcut.
Covasna - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 31 km de Sfantu Gheorghe, la poalele versantului vestic al Muntilor Bretcului, la o altitudine de 600 m, inzestrata cu izvoare de apa minerala cu debite mari si o mare valoare terapeutica. Statiunea Covasna detine baze de tratament formate din bai calde cu ape carbogazoase si minerale, impachetari cu parafina, precum si un spital cu profil cardiologic si doua sanatorii pentru tratarea sechelelor de reumatism cardiovascular si de hepatita, pentru copii.
Crivaia - statiune climaterica, situata la 15 km de Resita, pe malul lacului de acumulare Valiug, la o altitudine de 650 m. In statiunea Crivaia exista numeroase posibilitati de recreere, precum plimbari cu barca, pescuit, drumetii in masivul Semenic, dar se poate practica si turism balnear pentru tratarea diferitelor afectiuni ca cele endocrine si respiratorii si nevrozele astenice.
Durau - statiune climaterica si de odihna, situata la 60 km de Piatra Neamt, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 800 m. Statiunea Durau dispune de o baza de tratament medical Ayurvedic, cu procedee naturiste, fiind cautata pentru amatorii sporturilor de iarna si a iubitorilor de drumetii in natura.
Geoagiu Bai - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km de Orastie, la poalele Muntilor Metaliferi, la o altitudine de 350 m, recunoscuta pentru calitatile apelor sale termale si a climatului tonic, reconfortant. Statiunea dispune de o policlinica balneara, unde se pot face bai termale cu apa minerala, termoterapie, kinetoterapie, hidro-electrofoto, impachetari cu namol, gimnastica medicala.
Pagina   1   2   3
Înapoi la cuprins