Statiuni turistice Romania - pagina 3 - Explorează România cu noi!

InfoGhidRomania.com
Du-te la conținut
Booking.com
Booking.com

Statiuni turistice Romania - pagina 3

STATIUNI > STATIUNI ROMANIA
Lacu Rosu - una dintre cele mai frumoase staiuni de odihna din Romania, situata la 30 km de Bicaz, la o altitudine de 980 m. Statiunea Lacu Rosu se afla pe malul Lacului Rosu, strajuita de Suhardul Mare si Suhardul Mic, in apropiera Cheii Bicazului, o atractie turistica importanta pentru pasionatii de alpinism, canotaj, pescuit, schi sau drumetii in natura. Oglinda apei este strapunsa de trunchiurile de brazi, care sunt ramasitele padurii inundate de lac.
Lacu Rosu - Harghita
Lacul Sarat - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 5 km de Braila, in Campia Baraganului, la o altitudine de 25 m. Pe fundul lacului se afla namol terapeutic cu grad mare de mineralizare, unul dintre cele mai importante namoluri sapropelice din tara noastra. Statiunea Lacul Sarat dispune de instalatii pentru bai si impachetari calde cu namol, hidroterapie si electroterapie, aerosoli, cultura fizica medicala si bai reci cu namol.
Lipova - statiune balneoclimaterica, situata la 35 km de Arad, in Lunca Muresului, la o altitudine de 138 m. Pentru tratament, statiunea dispune de instalatii pentru bai calde cu apa minerala, hidroterapie si electroterapie, solarii pentru aerohelioterapie.
Malnas Bai - statiune balneoclimaterica, situata pe Valea Oltului, in aval de defileul de la Tusnad, la o altitudine de 565 metrii. Statiunea Malnas a devenit cunoscuta pentru izvoarele de apa minerala si emanatiile de gaze mofetice, fiind vizitata de multi turisti ce urmeaza cure de tratament aici.
Moneasa - statiune balneoclimaterica, situata la 18 km de Sebis, la poalele muntilor Codru Moma, la o altitudine de 280 m, cu ape minerale renumite. Aparatura de tratament a statiunii cuprinde instalatii pentru bai calde cu apa minerala, fizioterapie, electroterapie, impachetari cu parafina, aerohelioterapie.
Ocna Mures - statiune balneoclimaterica dispusa pe partea stanga a Muresului, la o altitudine de 258 m, ce dispune de lacuri saline si instalatii pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie si bai calde cu apa minerala sarata. Statiunea Ocna Mures este una dintre cele mai importante destinatii turistice din Transilvania.
Ocna Sibiului - statiune balneoclimaterica permanenta, aflata la 14 km de Sibiu, in Depresiunea Sibiului la o altitudine de 410 m. Pentru tratarea diverselor afectiuni, la Ocna Sibiului se gasesc apele sarate ale lacurilor din imprejurimi, namolul sapropelic si apa minerala a izvorului Horea.
Ocna Sugatag - statiune balneoclimaterica dispusa la 20 km de Sighetul Marmatiei, la poalele lantului vulcanic Gutai-Tibles, la o altitudine de 490 metrii. Statiunea permanenta este parte componenta a comunei Ocna Sugatag alcatuita din 4 sate cu o populaţie de aproximativ 4500 locuitori.
Pasul Tihuta - zona turistica aflata in Muntii Bargaului, la o altitudine de 1227 m, care dispune de partii de schi si sanius amenajate si o retea de transport pe cablu formata din teleski si telescaun.
Paltinis - statiune turistica si climaterica permanenta, situata la 32 km de Sibiu, in Muntii Cibinului, la o altitudine de 1442 m. Statiunea Paltinis este recomandata pentru tratarea asteniilor, a sechelelor pulmonare, hipertiroidie benigna si surmenaj. Deasemeni aici se pot practica sporturi de iarna, fiind amenajate partii cu diferite grade de dificultate, precum si o retea de transport pe cablu formata din teleski, telescaun si babylift.
Statiunea Paltinis
Praid - statiune balneoclimaterica, dispusa la 7 km de Sovata, recunoscuta pentru microclimatul de salina. In Praid exista un strand amenajat, cu apa sarata, bai sarate fierbinti, apa fiind incalzita in cazane. Aceste bai sunt recomandate in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic.
Sarata Monteoru - statiune balneoclimaterica situata la 18 km de Buzau, inconjurata de dealuri impadurite si terase cu vita de vie, dispusa la o altitudine de 86 m, ce dispune de instalatii de tratament pentru bai calde cu ape minerale, bazine in aer liber, sali de gimnastica medicala, hidroterapie si electroterapie.
Sacelu - statiune balneoclimaterica situata la 32 km de Targu Jiu, la o altitudine de 340 m, ce dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala, impachetari cu namol si bai in aer liber.
Sangeorz Bai - statiune balneoclimaterica situata la 30 km de Nasaudla o altitudine de 465 m, cu bogate izvoare de apa minerala si instalatii de hidroterapie si electroterapie, impachetari cu namol si parafina. Cazare Sangeorz Bai: Vila Luminita
Sangeorgiu de Mures - statiune aflata la 6 km de orasul Targu Semenic - statiune climaterica situata la 40 km de Resita, la o altitudine de 1400 m, cu zapada abundenta si partii amenajate de schi si sanius si o retea de transport pe cablu formata din telescaun,babyski si skilift.
Slanic Moldova - renumita statiune balneoclimaterica, situata la 18 km de Targu Ocna, pe Valea Slanicului, in Carpatii Rasariteni, la o altitudine de 530 m, ce beneficiaza de peste 20 de izvoare de apa minerala. Baza de tratament a statiunii este formata din instalatii pentru terapie respiratorie, bai calde cu ape minerale, kinetoterapie, hidroterapie si electroterapie, cabinete medicale.
Sovata - statiune renumita, situata la 15 km de Targu Mures, la poalele Muntilor Curghiului, la o altitudine de 500 m, cu hoteluri dotate cu instalatii de tratament moderne, pentru impachetari cu namol, hidroterapie, electroterapie si kinetoterapie.
Stana de Vale - statiune permanenta, situata la 24 km de Beius, la poalele Varfului Poieni, la o altitudine de 1100 m, cu baza de tratament formata din bai de plante, ionogalvanizari, sauna, magnetodiaflux si masaj. Stana de Vale este punct de plecare spre diverse obiective, cum ar fi : cascada Moara Dracului, cascada Saritoarea Iedutului, varful Poieni sau Pestera Meziad.
Stana de Vale
Straja - Statiunea Straja este situata la altitudinea de 1440 m, in apropierea localitatii Lupeni din judetul Hunedoara. Straja a fost catalogata ca si statiune turistica in anul 2002 datorita celor sapte partii de schi amenajate aici si dotate cu instalatie de transport pe cablu, iar cinci dintre acestea avand si de instalatie de iluminat pe timp de noapte.
Statiunea Straja
Vatra Dornei - Vatra Dornei se afla la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei.
Voineasa - statiune balneoclimaterica permanenta, dispusa pe valea raului Lotru, la o altitudine medie de 700 m, la 60 km de Ramnicu Valcea. Turistii cazati in statiune se pot bucura de drumetii, excursii si plimbari pe lacul Vidra, schi in apropierea lacului Vidra, un peisaj montan superb, pescuit de pastravi in raurile Lotrului, liniste si relaxare. Din Voineasa pornesc diverse trasee turistice, catre lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget si padurea rezervatiei naturale Latorita, cataractele Lotrului, Obarsia Lotrului.
Pagina   1   2   3
Înapoi la cuprins